Infosessies diabetes voor het ruime publiek

Infosessies en groepseducatie

Infosessies

In het kader van de grotere bekendmaking van de voordelen en een bewustmaking over diabetes, bieden wij kosteloos informatiesessies rond diabetes en chronische zorg aan voor het grote publiek. De voorwaarde hierbij is dat er minstens 15 personen aanwezig kunnen zijn en dat de organisator instaat voor de infrastructuur, omkadering en bekendmaking.

We bieden 4 navormingen aan, die los van elkaar kunnen aangevraagd worden:

 1. Diabetes-algemeen

 • Algemene informatie over diabetes (hoe ontstaat het, hoe wordt het opgespoord, hoe ziet de behandeling er uit, hoe kan men het voorkomen of uitstellen?) …
  Sprekers: diabeteseducator en zorgtrajectpromotor

 2. Diabetes en voeding

 • Wat is de relatie tussen diabetes en voeding, wat is een gezonde voeding voor iemand die diabetes heeft?
  Sprekers: diëtist(-diabeteseducator) en zorgtrajectpromotor

 3. Diabetes en de voet

 • Hoe verzorgt men best de voeten? Welke voetaandoeningen bestaan er? Welke schoenen worden best gedragen?
  Sprekers: podoloog(-diabeteseducator) en zorgtrajectpromotor

 4. Overgebruik medicatie bij chronische aandoeningen

 • Advies bij het medicatiegebruik bij diverse chronische aandoeningen.
  Sprekers: apotheker en zorgtrajectpromotor

Indien uw patiënt naar één van onze infosessies wenst te komen, kan deze meer informatie vinden op het bezoekersgedeelte van de website.

Groepseducatie

In het verleden organiseerden wij groepseducaties voor diabetespatiënten die binnen het reguliere stelsel (nog) geen aanspraak kunnen maken op individuele educatie door een diabeteseducator. Dit zijn patiënten met een diabetespas, voortraject of géén van beiden. Indien u al een vijftal patiënten hebt die interesse hebben in een dergelijke educatie (gegeven door een erkend diabeteseducator: visueel, interactief, al dan niet met  aanwezigheid mantelzorger), kunt u contact opnemen met Michelle of Kaatje voor meer informatie. Wij kunnen deze groepseducatie organiseren bij u in de praktijk, of in uw buurt. Uw patiënten blijven in hun eigen, gekende omgeving.